Direct naar de contentDirect naar de footer
Keukenhof
Keukenhof
Stranden
Binnenhof - Den Haag
Delfts Blauw
Duinrell

Omgeving

Duinen & strand, Corpus, eindeloze fietspaden en meerdere attracties voor groot en klein. Dit alles op slechts enkele kilometers.

  • Steden in de omgeving

    De steden Den Haag en Delft liggen op korte afstand van hotel Leiden. Den Haag, natuurlijk bekend van het Binnenhof, heeft diverse musea en vele winkels, restaurant en terrassen. In Delft, de stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer vindt u prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar ook dit is een stad van winkelen, gezellige terrassen en bourgondisch eten en drinken.

  • Stranden

    Zon, zee en strand en natuurlijk eindeloos wandelen door de duinen.
    Leiden is een ideale uitvalsbasis om plaatsen als Wassenaar met De Wassenaarse Slag, Katwijk en Noordwijk te bezoeken. Deze badplaatsen bieden talloze mogelijkheden voor een ontspannen dagje uit.

Corpus

Corpus

Maak een spectaculaire ‘reis door de mens’.

In Corpus beleef je in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens'. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden.

Keukenhof

Keukenhof

Het mooiste lentepark ter wereld!
Naast de ruim 32ha aan bloemen kunt u genieten van spectaculaire bloemenshows en leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen.

Keukenhof, het leukste en fleurigste dagje uit!

Tulperij

Tulperij

Tulpen, narcissen en hyacinten. U vindt ze in de lente allemaal in de showtuin en de velden eromheen, waarbij u uw ogen uitkijkt bij het zien van de verschillende soorten en kleuren. Pluk dit voorjaar in de maand april uw eigen bos tulpen in de pluktuin, neem zomerknollen (dahlia’s) mee en bestel alvast bollen voor het najaar.

Ruik, proef, voel, beleef en geniet in de Tulperij!

Bollenstreek

Bollenstreek

Met een funscooter, tandem, tuk tuk of solex de bollenstreek verkennen en genieten van de narcissen, tulpen en hyacinten? Bij Have Fun Events kan dit allemaal.

Vanaf de locatie in Voorhout begint uw tocht langs de prachtige bollenvelden en glooiende duinen van Noordwijk. Kijk op Have Fun Events voor alle mogelijkheden.

Duinrell

Duinrell

U beleeft een spetterend dagje uit in Attractiepark Duinrell in Wassenaar met attracties als de Kikkerachtbaan, Aquashute, de Falcon en nog veel meer.

Maak de dag compleet met een frisse plons in het tropisch Tikibad. Hoog, lang, snel, tollend, met bochten, banden én in het donker … het Tikibad heeft 21 glijbanen voor de hele familie.

Space Expo

Space Expo

Bij Space Expo in Noordwijk ontdekt u de geheimen van de ruimte en de ruimtevaart.

Space Expo is het bezoekerscentrum van ESA ESTEC en hét museum over ruimtevaart. Bezoekers die Space Expo binnenkomen, maken een spannende ontdekkingstocht door het heelal. Ook is de originele Sojoez-capsule van André Kuipers te zien.

Daarnaast is er veel aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kunt u lopen door een model van het International Space Station (ISS).

Smalspoormuseum

Smalspoormuseum

Tussen Leiden en Wassenaar, vlak bij het hotel, rijdt een stoomtrein iedere zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag rond het Valkenburgsmeer. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan het smalspoormuseum. Leuk voor kleine kinderen.

Archeon

Archeon

De wereld van de geschiedenis
Mueseumpark Archeon is een openluchtmuseum en laat je de geschiedenis van Nederland ervaren en beleven. Vanaf de prehistorie rond 8800 voor Chr., de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen tot 1350 na Chr.

Alle 45 boerderijen, huizen en hutten worden bewoond door de Archeotolken. Ervaar het dagelijks leven van toen en doe mee met de vele activiteiten.

Madurodam

Madurodam

Tussen Scheveningen en Wassenaar bevindt zich de kleinste stad van Nederland. Waar is het kleine Nederland groot in? Dát ontdek je in Madurodam, een stad vol miniaturen, doe-dingen en attracties. Ontdek waar een klein land groot in is.

Omniversum

Omniversum

Omniversum een ronduit spectaculaire filmbeleving!

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. Het scherm heeft de vorm van een halve bol en loopt half rondom het publiek. Dit koepelscherm is zo groot als een half voetbalveld. Overal om je heen zie je het beeld van de film. De beleving wordt nog eens extra versterkt door een subliem geluidssysteem. Ronduit Spectaculair dus!

Linnaeushof

Linnaeushof

Linnaeushof staat bekend als Europa's grootste speeltuin. Kenmerkend is dat er geen elektronische apparaten of achtbanen aanwezig zijn, maar de bezoekers alle attracties zelf in beweging moeten brengen. In totaal zijn er rond de 350 speeltoestellen verspreid over de Kleuterspeeltuin en de Grote speeltuin. Ook is er een grote binnenspeeltuin, een treintje dat in het park rond rijdt, een kabelbaan boven water en een Pirateneiland waarbij kinderen hoog boven water door netten kunnen klimmen.

Landgoed De Olmenhorst

Landgoed De Olmenhorst

De leukste boomgaard van Nederland!
Op Landgoed de Olmenhorst groeien de lekkerste appels en peren, met liefde en aandacht geteeld volgens de biologische principes. Elk jaar organiseert het landgoed een aantal leuke activiteiten. De bekendste hiervan is natuurlijk de openbare zelfpluk.

Bubbeljungle

Bubbeljungle

Bubbeljungle is een indoorspeelparadijs voor kinderen van alle leeftijden. Er is een speelstad, een klimpark, een golf in the dark parcour, een lasergamehal en nog veel meer!