Direct naar de contentDirect naar de footer

Varen in Leiden

De historische binnenstad van Leiden laat zich vanaf het water goed bekijken. Leiden heeft in totaal wel 28 kilometer aan grachten en singels. De Leidse grachten voeren langs de musea, de Leidse hofjes en vele historische gebouwen met prachtige gevels. Vanaf het water is het heerlijk genieten van al het prachtigs de stad Leiden te bieden heeft.

REDERIJEN
Varen met vrienden en familie en als begin/eindpunt Van der Valk Hotel Leiden. Vanaf onze aanlegsteiger vaart u richting de stad voorafgaand aan of na uw lunch / diner (niet tijdens het winterseizoen).Wij werken samen met diverse Leidse rederijen die beschikken over overdekte boten en sloepen.

Of maak gebruik van de watertaxi naar het centrum van Leiden. De Watertaxi van de Leidse rederij haalt u bij ons op en vaart met u naar het centrum van Leiden (vooraf reserveren). Na een dagje Leiden brengt de boot u weer terug bij ons hotel. Bij slecht weer zullen wij in overleg een alternatief aanbieden in overleg.

HUWELIJKSBOOTJE
Stap in het huwelijksbootje en vaar vanaf onze aanlegsteiger naar het stadhuis van Leiden. Wij zorgen ervoor dat bij terugkomst de champagne en bruidstaart voor u klaarstaat. Kijk hier voor meer informatie.

SLOEP VERHUUR
Wilt u zelf varen door Leiden en haar mooie omgeving? Op slechts 15 minuten rijden vanaf Valk Exclusief Hotel Leiden ligt de haven van Olympia Charters. De luxe sloepen die zij verhuren zijn uitermate geschikt voor een dagje op het water. Voor het huren van een sloep is een vaarbewijs niet verplicht. Bovendien kunt u na een reservering altijd kosteloos annuleren bij slecht weer. Vaar door de prachtige grachten van Leiden of ga lekker uitwaaien op de Kagerplassen of op het Braassemermeer.

Om eenvoudig vaarroutes samen te stellen, is er een knooppuntennetwerk voor varen gemaakt. Door gebruik te maken van het Sloepennetwerk, wordt het samenstellen van vaarroutes wel heel gemakkelijk! De omgeving is uitgerust met verschillende vaarroutes, waaronder een route langs Warmond, de Kaag en de Braassem met als opstappunt de haven van Olympia Charters.