Direct naar de contentDirect naar de footer

Varen in Leiden

De historische binnenstad van Leiden laat zich vanaf het water goed bekijken. Leiden heeft in totaal wel 28 kilometer aan grachten en singels. De Leidse grachten voeren langs de musea, de Leidse hofjes en vele historische gebouwen met prachtige gevels. Vanaf het water is het heerlijk genieten van al het prachtigs de stad Leiden te bieden heeft.

REDERIJEN
Varen met vrienden en familie en als begin/eindpunt Van der Valk Hotel Leiden. Vanaf onze aanlegsteiger vaart u richting de stad voorafgaand aan of na uw lunch / diner (niet tijdens het winterseizoen).Wij werken samen met diverse Leidse rederijen die beschikken over overdekte boten en sloepen.

Of maak gebruik van de watertaxi naar het centrum van Leiden. De Watertaxi van de Leidse rederij haalt u bij ons op en vaart met u naar het centrum van Leiden (vooraf reserveren). Na een dagje Leiden brengt de boot u weer terug bij ons hotel. Bij slecht weer zullen wij in overleg een alternatief aanbieden in overleg.

HUWELIJKSBOOTJE
Stap in het huwelijksbootje en vaar vanaf onze aanlegsteiger naar het stadhuis van Leiden. Wij zorgen ervoor dat bij terugkomst de champagne en bruidstaart voor u klaarstaat. Kijk hier voor meer informatie.

SLOEP VERHUUR
Wilt u zelf varen door Leiden en haar mooie omgeving?

Een sloep huren bij Marina Rijnsburg staat voor genieten en ontspannen op en rond het water. In een luxe sloep vaart u vanuit de jachthaven werkelijk alle kanten op: de Kagerplassen, Leiden, Katwijk en verder! En... u heeft geen vaarbewijs nodig!