Direct naar de contentDirect naar de footer

Leidse activiteiten en Musea

Deze historische stad zal u met haar charme, haar klasse, haar gezelligheid en haar verborgen schatten bekoren. Leiden nodigt u graag uit een kijkje te nemen in haar roemrijke verleden, te genieten van haar waardevolle heden en uit te kijken naar haar veelbelovende toekomst.

  • Musea

    Geen andere stad in Nederland heeft zoveel fantastische musea op loopafstand van elkaar. Ze bieden een verrassend aanbod van natuur, kunst en cultuur.

  • Uitgaan

    Muziek, toneel, dans, cabaret. De Leidse theaters bieden u een afwisselende programmering.

Winkelen & Markten

Winkelen & Markten

Leiden is naast een stad van cultuur ook een stad om heerlijk te winkelen. Uiteraard zijn alle grote winkelketens in het centrum van Leiden gevestigd. Maar wat van Leiden echt een complete winkelstad maakt, zijn de boetiekjes en speciaalzaken, die vaak in kleine straatjes en steegjes te vinden zijn. Met zo’n 650 winkels kunt u zich zeker uitleven.

Winkelen gaat goed samen met een rondje over de markt. Op woensdag en zaterdag vindt u op de kades van de Botermarkt, Vismarkt, Aalmarkt en Nieuwe Rijn een uitgebreide warenmarkt.

Geschiedenis & Kerken

Geschiedenis & Kerken

Ervaar de geschiedenis in Leiden en maak kennis met de opengestelde monumenten. Het hart van Leiden wordt gevormd door de Burcht. De Burcht is één van de oudste nog bestaande voorbeelden van een zogenaamd mottekasteel in Nederland en is vrij toegankelijk. Hier heeft u een prachtig overzicht over Leiden.

Leiden telt veel historische kerken die het bekijken meer dan waard zijn. De Hooglandse Kerk is een van de meest imponerende kerken. Wanneer u binnenkomt wordt uw oog door het lijnenspel van de gotiek hoger en hoger geleid, de enorme ramen geven een uitbundig overweldigend licht in de grote ruimte en het voelt even alsof u in een schilderij uit de Middeleeuwen bent gestapt. Mocht dan ook het orgel bespeeld worden alsof Sweelinck zelf weer speelt, dan staat de tijd even stil. De Hooglandse kerk is van mei tot oktober vrij toegankelijk voor bezoekers.