Schepen in de haven

Schepen in de haven - Hotel Leiden

Hortus Botanicus

Grachten

Leidse Schouwburg

Hooglandse Kerk

Leidse activiteiten en Musea

Deze historische stad zal u met haar charme, haar klasse, haar gezelligheid en haar verborgen schatten bekoren. Leiden nodigt u graag uit een kijkje te nemen in haar roemrijke verleden, te genieten van haar waardevolle heden en uit te kijken naar haar veelbelovende toekomst.

Musea & cultuur

In Leiden zijn maar liefst 12 musea. Alle collecties en tentoonstellingen zijn een bezoek meer dan waard. Dinosaurusskeletten, meesterwerken van Rembrandt en Lievens, Wajangpoppen uit Indonesië, de medische geschiedenis, een Egyptische tempel, schatten uit Japan, alles over het Leids Ontzet of een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam: allemaal te ontdekken in de Leidse musea. Geen andere stad heeft zoveel fantastische musea op loopafstand van elkaar.

Ervaar de geschiedenis in Leiden en maak kennis met de opengestelde monumenten. Het hart van Leiden wordt gevormd door de Burcht. De Burcht is één van de oudste nog bestaande voorbeelden van een zogenaamd mottekasteel in Nederland en is vrij toegankelijk. Hier heeft u een prachtig overzicht over Leiden.

Leiden telt veel historische kerken die het bekijken meer dan waard zijn. De Hooglandse Kerk is een van de meest imponerende kerken. Wanneer u binnenkomt wordt uw oog door het lijnenspel van de gotiek hoger en hoger geleid, de enorme ramen geven een uitbundig overweldigend licht in de grote ruimte en het voelt even alsof u in een schilderij uit de Middeleeuwen bent gestapt. Mocht dan ook het orgel bespeeld worden alsof Sweelinck zelf weer speelt, dan staat de tijd even stil.  De Hooglandse kerk is van mei tot oktober vrij toegankelijk voor bezoekers.

Nieuw in het Rijksmuseum van Oudheden:
Grieks en Romeins kinderatelier in Rijksmuseum van Oudheden

Wie een echte Romeinse keizer of een mooie Griekse godin wil tekenen kan nu lessen volgen in het Rijksmuseum van Oudheden. Kinderen laten zich in deze lessen inspireren door stenen godenbeelden, bronzen dierfiguren, helmen, maskers en sieraden.

 

Uitgaan

Muziek, toneel, dans, cabaret. De Leidse theaters bieden u een afwisselende
programmering.  
 
De  Leidse Schouwburg is het oudste theater van Nederland. Je stapt een andere wereld
binnen: de wereld van rood pluche, gouden ornamenten en kroonluchters. Een
avondje uit is bij de Leidse Schouwburg een bijzondere belevenis.

De Stadsgehoorzaal Leiden wordt geprezen om zijn prachtige
akoestiek en jaarlijks vinden er vele concerten plaats.

Dichtbij Leiden, in de Theaterhangaar bij Vliegveld Valkburg tussen Wassenaar, Katwijk en Leiden is de musical Soldaat van Oranje te zien.

Wij maken gebruik van cookies.