Direct naar de contentDirect naar de footer
Duinrell
Duinrell
Stranden
Binnenhof - Den Haag
Delfts Blauw

Omgeving

Duinen & strand, Corpus, eindeloze fietspaden en meerdere attracties voor groot en klein. Dit alles op slechts enkele kilometers.

Corpus

Corpus

Maak een spectaculaire ‘reis door de mens’

In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens'. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS!

Lees Meer
  • Steden in de omgeving

    De steden Den Haag en Delft liggen op korte afstand van hotel Leiden. Den Haag, natuurlijk bekend van het Binnenhof, heeft diverse musea en vele winkels, restaurant en terrassen. In Delft, de stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer vindt u prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar ook dit is een stad van winkelen, gezellige terrassen en bourgondisch eten en drinken.

  • Stranden

    Zon, zee en strand en natuurlijk eindeloos wandelen door de duinen.
    Leiden is een ideale uitvalsbasis om plaatsen als Wassenaar met De Wassenaarse Slag, Katwijk en Noordwijk te bezoeken. Deze badplaatsen bieden talloze mogelijkheden voor een ontspannen dagje uit.

Attractiepark Duinrell

Attractiepark Duinrell

U beleeft een spetterend dagje uit in Attractiepark Duinrell in Wassenaar met attracties als de Kikkerachtbaan, Aquashute, de Falcon en nog veel meer. Maak de dag compleet met een frisse plons in het tropisch Tikibad met meer dan elf glijbanen en waterattracties.

Smalspoormuseum

Smalspoormuseum

Tussen Leiden en Wassenaar, vlak bij het hotel, rijdt een stoomtrein iedere zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag rond het Valkenburgsmeer. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan het smalspoormuseum. Leuk voor kleine kinderen.

Landgoed de Olmenhorst

Landgoed de Olmenhorst

In het hart van de Randstad, centraal tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag, ligt Landgoed De Olmenhorst. Hier, temidden van dit verstedelijkte gebied, vindt u een onverwachte oase van rust. Zodra u de statige oprijlaan opdraait, waant u zich in een andere wereld. Het pad leidt langs bloemrijke borders, monumentale gebouwen en, vooral, vele boomgaarden. Op dit landgoed woont en werkt de inmiddels vijfde generatie van de familie de Clercq.

Madurodam

Madurodam

Tussen Scheveningen en Wassenaar bevindt zich de kleinste stad van Nederland.Waar is het kleine Nederland groot in? Dát ontdek je in Madurodam, een stad vol miniaturen, doe-dingen en attracties. Ontdek waar een klein land groot in is.

Bekijk de website voor meer informatie over tickets en openingstijden.

Linnaeushof

Linnaeushof

Linnaeushof is een recreatie- en attractiepark gevestigd in het Noord-Hollandse Bennebroek. Linnaeushof staat bekend als Europa's grootste speeltuin. Kenmerkend is dat er geen elektronische apparaten of achtbanen aanwezig zijn, maar de bezoekers alle attracties zelf in beweging moeten brengen. In totaal zijn er rond de 350 speeltoestellen verspreid over de Kleuterspeeltuin en de Grote speeltuin. Ook is er een grote binnenspeeltuin, een treintje dat in het park rond rijdt, een kabelbaan boven water en een Pirateneiland waarbij kinderen hoog boven water door netten kunnen klimmen.