Direct naar de contentDirect naar de footer

Musea

In Leiden zijn maar liefst 13 musea. Alle collecties en tentoonstellingen zijn een bezoek meer dan waard. Dinosaurusskeletten, meesterwerken van Rembrandt en Lievens, Wajangpoppen uit Indonesië, de medische geschiedenis, een Egyptische tempel, schatten uit Japan, alles over het Leids Ontzet of een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam: allemaal te ontdekken in de Leidse musea. Geen andere stad heeft zoveel fantastische musea op loopafstand van elkaar.

Musea & Cultuur

Musea & Cultuur

Geen andere stad heeft zoveel fantastische musea op loopafstand van elkaar.

Geniet van Naturalis of het Rijksmuseum Volkenkunde. Ervaar een 'Reis door de Mens' in CORPUS of geniet van de bloemen in de Hortus Botanicus. Naast Museum Boerhaave kunt u genieten van oudheden in het Rijksmuseum van Oudheden waarop volop Kinderworkshops zijn om de allerkleinste te vermaken.

Op de website van Leiden Stad van Ontdekkingen vindt u alle musea in een overzicht.

Nieuw: OV-museumlijn 10

lm_museumbus_def.jpg

De nieuwe OV-museumlijn 10 verbindt alle musea zodat u ook heel makkelijk twee musea kunt bezoeken, of nog even de binnenstad in kunt om te shoppen, varen of wandelen.

Nooit lang wachten
De OV-museumlijn rijdt dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur. Iedere 20 minuten vertrekt er een bus. Kijk op leiden.nl/museumlijn voor de dienstregeling of plan je reis van deur tot deur op arriva.nl, de Arriva-app of 9292.nl.