Direct naar de contentDirect naar de footer
Green Key

Green Key

Bij Van der Valk Hotel Leiden staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het resultaat is een Gouden Greenkey Certificaat. Greenkey is een duurzaamheidskeurmerk waar Hotels voor in aanmerking komen, wanneer zij zich buitengewoon inzetten om zo duurzaam mogelijk te ondernemen.

''Duurzaamheid is door de jaren erg belangrijk voor ons geworden als bedrijf. Wij vinden het belangrijk om zuinig om te gaan met grondstoffen en energie om zo een zo klein mogelijke impact te hebben op de natuur. Als onderdeel van het Van der Valk concern, begrijpen wij onze voorbeeldrol voor andere ondernemingen binnen de gastvrijheidssector. Vandaar dat wij het Greenkey Team hebben opgericht.
Binnen dit team, bespreken wij maandelijks de voortgang van onze acties en evalueren wij de gehele operatie, om te kijken waar wij ons kunnen verbeteren. Mooie voorbeelden hiervan zijn; de participatie aan de Foodwaste Challenge en de installatie van een waterpomp in de Oude Rijn. Al deze zaken zorgen ervoor dat wij minder voedsel en water verspillen.''

''Onze volgende uitdaging is, om onze gasten bewust te maken van hetgeen wat er allemaal weg gegooid wordt. Wij sporen bijvoorbeeld onze gasten aan om vaker langs het buffet te gaan, in plaats van één keer met een heel vol bord. Dit doen wij zodat de gast thuis ook bewuster wordt van voedselverspilling. Het mooie aan dit project vind ik, dat het nooit af is. Door nieuwe technologieën en ideeën, zijn er steeds meer mogelijkheden om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Mocht u een goed idee voor ons hebben of bent u benieuwd naar onze andere inspanning. Dan kunt u mij altijd bereiken via onderstaand e-mail adres.''

Met gastvrije en duurzame groet,

Tristan van den Heuvel
Voorzitter Greenkey Team - Van der Valk Hotel Leiden
t.vandenheuvel@leiden.valk.nl

P.S: Kijk hier voor de MVO-brochure. In deze brochure wordt een toelichting gegeven op de manieren waarop de familie van der Valk zich inzet op MVO-gebied.

Meer informatie over ons certificaat