Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontdek Leiden vanaf het water

Varen met vrienden en familie en als begin/eindpunt Van der Valk Hotel Leiden. Of stap bij ons in het huwelijksbootje.

Van der Valk Hotel Leiden is prachtig gelegen aan de Oude Rijn, direct aan het water, met een open vaarverbinding naar de binnenstad.

Sloepentocht of rondvaart
In het vaarseizoen is het mogelijk om vanaf onze steiger een sloepentocht of rondvaart te boeken. De historische binnenstad van Leiden laat zich vanaf het water goed bekijken. Vanaf de kade bij Van der Valk Hotel Leiden kunt u met uw gezelschap een boottocht maken voorafgaand aan of na uw lunch/diner. Wij werken samen met diverse Leidse rederijen en maken graag een offerte op maat passend aan uw wensen.

Watertaxi
De watertaxi van de Leidse Rederij haalt u op bij ons hotel en vaart met u naar het centrum van Leiden (vooraf reserveren). Na een dagje Leiden brengt de boot u weer terug bij ons hotel. Bij slecht weer zullen wij in overleg een alternatief aanbieden. De watertaxi vaart van mei tot september. Neem voor de exacte data contact op met onze receptie via 071 - 5731 731.

Venetië van het Westen
In de zomer is er een pendeldienst vanaf onze steiger en vaart u naar Leiden Centrum waar u geniet van de grachten en bukt voor de kleine bruggetjes. Op dinsdag, woensdag en zondag gaat er ook een pendeldienst richting Katwijk aan Zee. Breng een bezoek aan het strand of de zomermarkt op dinsdag.

Huwelijksbootje
Ook voor uw mooiste dag kunnen wij een boot reserveren. Stap in het huwelijksbootje en vaar naar het stadhuis van Leiden. Wij zorgen ervoor dat bij terugkomst de champagne en bruidstaart voor u klaarstaat.