Direct naar de contentDirect naar de footer

Attracties

U vindt een gevarieerd aanbod van attractieparken en bezienswaardigheden op korte afstand van Leiden.

WASSENAAR, KATWIJK EN NOORDWIJK

WASSENAAR, KATWIJK EN NOORDWIJK

Zon, zee en strand en natuurlijk eindeloos wandelen door de duinen.
Leiden is een ideale uitvalsbasis om plaatsen als Wassenaar met De Wassenaarse Slag, Katwijk en Noordwijk te bezoeken. Deze badplaatsen bieden talloze mogelijkheden voor een ontspannen dagje uit.

Linnaeushof

Linnaeushof

Linnaeushof is een recreatie- en attractiepark gevestigd in het Noord-Hollandse Bennebroek. Linnaeushof staat bekend als Europa's grootste speeltuin. Kenmerkend is dat er geen elektronische apparaten of achtbanen aanwezig zijn, maar de bezoekers alle attracties zelf in beweging moeten brengen. In totaal zijn er rond de 350 speeltoestellen verspreid over de Kleuterspeeltuin en de Grote speeltuin. Ook is er een grote binnenspeeltuin, een treintje dat in het park rond rijdt, een kabelbaan boven water en een Pirateneiland waarbij kinderen hoog boven water door netten kunnen klimmen.

Meer Informatie
Smalspoormuseum

Smalspoormuseum

Tussen Leiden en Wassenaar, vlak bij het hotel, rijdt een stoomtrein iedere zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag rond het Valkenburgsmeer. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan het smalspoormuseum. Leuk voor kinderen.

Attractiepark Duinrell

Attractiepark Duinrell

U beleeft een spetterend dagje uit in Attractiepark Duinrell in Wassenaar met attracties als de Kikkerachtbaan, Aquashute, de Falcon en nog veel meer. Maak de dag compleet met een frisse plons in het tropisch Tikibad met meer dan elf glijbanen en waterattracties.

Meer informatie
Landgoed de Olmenhorst

Landgoed de Olmenhorst

In het hart van de Randstad, centraal tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag, ligt Landgoed De Olmenhorst. Hier, temidden van dit verstedelijkte gebied, vindt u een onverwachte oase van rust. Zodra u de statige oprijlaan opdraait, waant u zich in een andere wereld. Het pad leidt langs bloemrijke borders, monumentale gebouwen en, vooral, vele boomgaarden. Op dit landgoed woont en werkt de inmiddels vijfde generatie van de familie de Clercq.

Space Expo, Madurodam & Archeon

Bij Space Expo in Noordwijk vindt u alles op het gebied van ruimtevaart.
Ook op korte afstand zijn: Madurodam in Den Haag en het Archeon in Alphen aan den Rijn.