Schepen in de haven

Schepen in de haven - Hotel Leiden

Hortus Botanicus

Grachten

Leidse Schouwburg

Hooglandse Kerk

Duinen & strand, Corpus, eindeloze fietspaden, musea en meerdere attracties voor groot en klein. Dit alles op slechts enkele kilometers.

Attracties

U vindt een gevarieerd aanbod van attractieparken en bezienswaardigheden op korte afstand van Leiden.

Smalspoormuseum
Tussen Leiden en Wassenaar, vlak bij het hotel, rijdt een stoomtrein iedere zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag rond het Valkenburgsmeer. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan het smalspoormuseum. Leuk voor kinderen.

Wassenaar, Katwijk en Noordwijk
Zon, zee en strand en natuurlijk eindeloos wandelen door de duinen.
Leiden is een ideale uitvalsbasis om plaatsen als Wassenaar met De Wassenaarse Slag, Katwijk en Noordwijk te bezoeken. Deze badplaatsen bieden talloze mogelijkheden voor een ontspannen dagje uit.

Linnaeushof 
Linnaeushof is een recreatie- en attractiepark gevestigd in het Noord-Hollandse Bennebroek. Linnaeushof staat bekend als Europa's grootste speeltuin. Kenmerkend is dat er geen elektronische apparaten of achtbanen aanwezig zijn, maar de bezoekers alle attracties zelf in beweging moeten brengen. In totaal zijn er rond de 350 speeltoestellen verspreid over de Kleuterspeeltuin en de Grote speeltuin. Ook is er een grote binnenspeeltuin, een treintje dat in het park rond rijdt, een kabelbaan boven water en een Pirateneiland waarbij kinderen hoog boven water door netten kunnen klimmen.

Attractiepark Duinrell
U beleeft een spetterend dagje uit in Attractiepark Duinrell in Wassenaar met attracties als de Kikkerachtbaan, Aquashute, de  Falcon en nog veel meer. Maak de dag compleet met een frisse plons in het tropisch Tikibad met meer dan elf glijbanen en waterattracties.

Landgoed de Olmenhorst
In het hart van de Randstad, centraal tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag, ligt Landgoed De Olmenhorst. Hier, temidden van dit verstedelijkte gebied, vindt u een onverwachte oase van rust. Zodra u de statige oprijlaan opdraait, waant u zich in een andere wereld. Het pad leidt langs bloemrijke borders, monumentale gebouwen en, vooral, vele boomgaarden. Op dit landgoed woont en werkt de inmiddels vijfde generatie van de familie de Clercq.

Bij Space Expo in Noordwijk vindt u alles op het gebied van ruimtevaart.
Ook op korte afstand zijn: Madurodam in Den Haag en het Archeon in Alphen aan den Rijn.

Wij maken gebruik van cookies.